[TRENDING] CIKGU RAMPAS BUKU ‘PICKUP LINE’ JADI TREND BUDAK SEKOLAH SEKARANG SEHINGGAKAN

Kanak-kanak era awal 2000an mesti pernah memiliki koleksi buku biodata rakan sekolah, bukan? Malah, di dalam buku tersebut banyak terdapat info kenangan bersama rakan sekelas yang dsimpan sehingga ke hari ini. Cara ini merupakan salah satu medium untuk berkenalan pada ketika itu sebelum adanya telefon bimbit pada hari ini.

Namun, peredaran zaman makin berbeza apabila pelajar sekolah mula melupakan kenangan nostalgia ini. Malah, mereka beralih pula kepada memiliki buku pick-up line dimana terkandung ayat-ayat romantis untuk mengorat.

Buku pick-up line

Melihat kepada budak zaman sekarang semakin bijak mengenakan pick-up line bertujuan mengorat perempuan. Bukan sahaja budak lelaki tetapi perempuan juga memiliki buku pick-up lineini.

Pick-up line budak sekolah

Ini beberapa ayat pick-up line yang pasti membuatkan korang geli hati bila baca.

Apa beza awak dengan binatang? Binatang tinggal dekat zoo, awak tinggal di hati saya.

Awak ada pendamping tak? Sebab saya takut tenggelam dalam hati awak.

Boleh tahan sweet

Awak nak tahu tak kenapa saya mati? Sebab saya mempertahankan cinta saya pada awak.

Ramai kanak-kanak suka kat awak. Tapi saya takut, takut kehilangan awak.

Apa beza awak dengan air? Air boleh isi botol kosong, awak boleh isi kekosongan hati saya.

Seterusnya

BIJAK, JAWAPAN ANAK BRO INI LAWAK HABIS! – NETIZEN GULING-GULING GELAK

Keletah dan kerenah anak-anak sememangnya satu hiburan untuk ibu bapa terutama apabila anak-anak sudah pandai bercakap dan mengeluarkan pertanyaan serta jawapan yang betul-betul di luar kotak pemikiran.

Baru-baru ini, seorang bapa kepada tiga anak, Amir Syukri berkongsi di Facebooknya berkenaan jawapan anak-anaknya yang sangat mengelikan hati.


Menurutnya pada hujung minggu lepas, isterinya telah menyertai satu pertandingan larian di Kuala Lumpur, oleh kerana itu Amir mengambil keputusan untuk membawa anak-anaknya bersarapan di sebuah kedai berhampiran rumahnya. Ketika di sana, seorang jiran menegurnya dan bertanyakan di mana isterinya kerana kebiasaannya mereka sekeluarga akan keluar bersama.

Nak tahu apa anak dia jawab? Memang win habis!

Postingnya itu mendapat perhatian ramai orang dan bukan itu sahaja, sebelum ini Amir juga kerap berkongsikan setiap perbualan antara dia dan anak perempuannya yang bernama Dania. Memang lawak sampai ‘terburai isi perut’ membaca perbualan mereka.

 

Apa yang dikongsikan Amir mendapat respon daripada netizen dan hampir kesemuanya berasa terhibur dengan keletah anak-anaknya dan mengharapkan Amir terus berkongsi setiap kisah mereka.

Foto: FB Amir Syukri

Manalah tahu satu hari nanti bapa kepada anak-anak ini boleh menulis sebuah buku pula kan. Boleh dibuat kenangan sepanjang zaman!

Sumber: nanchese

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*