[Eksklusif] Giliran Aqeef Anaqi Menjadi Artis..Anak Kepada Pelakon Amar Baharin Dan Amyra Rosli. Tetapi Amyra Dan Amar Meletakkan Syarat Yang….

PELAKON, Amyra Rosli mengakui dia dan suami yang juga pelakon, Amar Baharin meletakkan syarat sekiranya ada pihak mahukan anaknya, Aqeef Anaqi terbabit sebagai duta sesuatu jenama atau sebarang sesi fotografi.

“Saya dan Amar tidak menolak sekiranya ada pihak mahu kami sekeluarga terbabit sebagai duta produk dan turut serta dalam sesi promosi dan sebagainya memandangkan kami pun kini datang sebagai satu pakej.

“Tapi, ada syarat saya dan suami tetapkan iaitu sekiranya dia perlu turun padang mempromosikan produk, dia tak perlu terbabit sekiranya ada sesi ramah mesra yang terlalu ramai orang,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Amyra, 27, syarat dibuat kerana anaknya masih terlalu kecil dan tidak mahu ada pihak terasa hati.

“Anak kami baru berusia lima bulan. Saya tak mampu menghalang sekiranya ada orang ingin mendekati dan memegang Anaqi.

“Takkan saya nak cakap, jangan sentuh anak saya pula. Tentunya akan ada yang terasa hati, kan? Jadi, lebih mudah sekiranya saya tetapkan syarat sedemikian,” katanya.

Amyra menambah, sekiranya Anaqi perlu terlibat dalam sesi fotografi, biarlah ia sesuatu tidak membebankannya.

 

Amyra, Amar dan Anaqi sebelum ini pernah muncul dalam program realiti The Adventure of Aqeef Amyramar.

Ditanya sama ada dia akan terima sekiranya ditawarkan program realiti sebegitu lagi yang membabitkan mereka sekeluarga, Amyra tidak menolak.

“Sebelum ini, saya dan Amar bersetuju terbabit dalam program realiti itu kerana kami selesa dengan cara kerja produksi yang mengikut kami sekeluarga melakukan aktiviti harian seperti biasa tanpa perlu dikawal.

“Semuanya lancar dan semulajadi kerana mereka pun tak mengganggu aktiviti yang kami lakukan sepanjang penggambaran.

“Jadi, kalau ada produksi yang boleh menjalankan penggambaran sebegitu, mungkin saya dan Amar akan pertimbangkan,” katanya.

Aqeef Anaqi yang dilahirkan pada 15 Oktober tahun lalu adalah cahaya mata pertama hasil perkahwinan Amyra dan Amar.

 

Sumber:MetroOnline

Seterusnya

“4 Hari Saya Menangis” – Amyra Rosli

 

Pelakon Amyra Rosli mendedahkan pertama kali dia menitiskan air mata selepas bergelar ibu ketika berjauhan dengan anak sulungnya, Aqeef Anaqi selama empat hari.

Kata Amyra, 27, tempoh itu merupakan pengalaman kali pertama terpaksa berjauhan dengan anaknya dalam tempoh paling lama.

“Baru saya faham perasaan seorang ibu yang anaknya tiada depan mata. Selama ini, kalau tinggal pun cuma beberapa jam.

“Tapi apabila terpaksa berjauhan selama empat hari, hati saya tidak tenteram. Memang menangislah jawabnya!

“Pada mulanya saya ingatkan anak saya akan ikut sekali untuk ke Bangkok (Thailand), namun rupa-rupanya Amar sudah tempah tiket untuk kami berdua sahaja,” katanya kepada Astro Gempak.

Amyra ditemui pada majlis pertunjukan fesyen Anggun Aidilfitri Mek Kembang Cotton di The Everly Putrajaya hari ini.

Sepanjang tempoh berpantang hingga kini, Amyra menyerahkan tugas menjaga dan menguruskan anaknya kepada ibunya, Noor Zaridah Ahmad.

 

“Ibu saya sendiri yang menawarkan diri untuk menjaga anak saya, malah adakalanya Aqeef lebih rapat dengan ibu saya berbanding saya.

“Sejujurnya saya kurang percayakan orang luar untuk menjaga anak saya, jadi lebih baik saya sendiri yang jaga,” tambahnya.

Amyra dan Amar telah mendirikan rumah tangga pada November 2016 dan dikurniakan cahaya mata sulung Aqeef Anaqi pada Disember 2017.

Kredit:Intagram AmyraRosli

Sumber:AstroGempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*